Helsinkiä pakoon… musiikkitapahtumiin!

Suomi on suurempi kuin pääkaupunkiseutu ja suuri on myös sen musiikkitapahtumien kirjo. Piintyneimmänkin stadilaisen kannattaa vetää kesäbyysat jalkaan, hypätä dösään ja suunnata kohti avartavia musiikkikokemuksia, joita löytyy ympäri kotomaatamme yllin kyllin.

Pori Jazz

Pori Jazz, festivaalien aatelia. Porin historiallinen kaupunki ja Kirjurinluodon luonto yhdessä kansainvälisen tason musiikkikattauksen kanssa luovat viihdyttävän ja rennon sivistyneen ilmapiirin. Bob Dylan, Kanye West ja Björk ovat kaikki esiintyneet tässä Kokemäenjoen karnevaalissa, eli tapahtumaa voi syyttää diversiteetistä ihan täysillä. Jazz hands!

Pori Jazz on Suomen suurin jazz-festivaali

Savonlinnan oopperajuhlat

Oopperaa, hohhoi, ajattelee hipsterisankari lp-soittintaan hipeltäessä. Joskus on kuitenkin vetäistävä ennakkoluulojaan dunkkuun, ja suunnattava kohti uusia elämyksiä. Olavinlinna luo sellaiset puitteet tapahtumalle, että vastaavaa ei voi missään muualla kokea. Kävijä voi kokea itsensä keskiaikaislarppaajaksi, joka pitkän vaelluksen jälkeen on lopultakin päässyt virvoittavan…ööö… oopperan äärelle. Mutta siis kannattaa yllättää itsensä ja kokeilla! Taso on korkealla kuin sopraanon ääni.

Ruisrock

Ruisrock, Suomen jokavuotinen Woodstock? Ehkei ihan niin, vaikka vanhan hipin voi sieltä helposti bongata heilumassa musiikin ja jonkin muunkin voimasta. Vuodesta 1970 asti säännöllisesti järjestetty tapahtuma merellisine lavoineen on suomalaista kansainvälisyyttä ja jatkuvuutta parhaimmillaan. Eivät suomalaiset aina synkistele! Nirvanakin on esiintynyt Turun Ruissalon lavalla, joten kyllä sinne kelpaa mennä itse kunkin haistelemaan teinihenkeä, tai ainakin entistä sellaista.

Simerock

Simerock – tekemisen meininkiä pohjoisesta. Sime Yliaska järjesti festivaalit ensimmäisen kerran vuonna 2002 mummolansa takapihalla teltassa 25 asteen pakkasessa. Rock kestää kuuman ja kylmän halkeamatta. Tämä rock-asenne jatkuu Rovaniemellä edelleen, eikä loppua näy. Rock must go on! Tälle tapahtumalle täydet viisi lekaa asenteesta. Vuoden 2018 pääesiintyjä oli Haloo Helsinki! Eli ainakin muutama stadilainen oli sääskien ja bändäreiden imeskeltäväksi vaivautunut…

Ilosaarirock edustaa perinteisempiä rockfestareita.

Ilosaarirock

Itä-Suomi käymättä? Ei hätää. Ilosaarirock Joensuussa on perinteisten teltta ja känni -festivaalien klassikko. Tapahtuma on hieno sekoitus raskasta ja kevyttä musisointia. Tunnelma vaihtuu, mutta meno säilyy kovana säässä kuin säässä. Eikä siellä yksin tarvitse olla. Vuonna 2017 tapahtumassa kävi melkein 70 000 hauskanpidon amatööriä ja ammattilaista. Kaikki he ovat nyt kokemusta rikkaampia. Keissi ja festivaalilippu –it’s a winning combination!